Inspiration til troen – ‘Kristus alene’

Chris Lindeskov Rasmussen, tidligere ungdomskonsulent i ELU og cand. theol, har skrevet fem gode og læseværdige artikler om de fem reformatoriske ‘slagord’ fra reformationstiden (skriften alene, Kristus alene m.fl.). Chris Rasmussen skriver selv om de fem artikler:

“Der er mange ting, som kan stjæle vores glæde og frimodighed som kristne. Vi kan være usikre på Gud, på os selv og på vores tro. I fem artikler vil vi gennemgå fem solide ”slagord” med rødder tilbage i reformationen: Skriften alene. Kristus alene. Troen alene. Nåden alene. Guds ære alene. Disse ”alener” (latin: sola) sammenfatter det helt centrale i den lutherske teologi og dens opgør med den katolske kirke. Men min påstand er, at de gamle slagord også kan blive solide trædesten for vores tro i dag – til frimodighed og glæde.”

Denne tredje artikel i serien handler om ‘Troen alene’. Artiklen kan findes her på siden tilliv.dk.