Da Dagmar fik sin Bibel

Når man går i lørdagsskole i Tange Missionshus, får man i løbet af 1. klasse en bibel. Inden da har lørdagsskoleeleven sammen med forældre valgt og købt bibelen. Den kommer med til lørdagsskolen og gives til en af lederne, så der kan blive skrevet en hilsen i den. Derefter overrækkes den en lørdag snarest muligt efter med en særlig markering.

I februar var det Dagmars tur. Hun kom glædestrålende en lørdag og overrakte bibelen til Jens. En flot, ny bibel med rødt omslag. Jens sagde, at han nok skulle tage den med hjem for at skrive i den men vidste også, at det ikke var ham, der skulle overrække bibelen. Dagmars morfar er nemlig en af lærerne, og Dagmar ønskede, at han skulle overrække den.

Ugen efter oprandt den store dag. Bibelen havde fået sin hilsen, morfar havde den i hånden og Dagmar blev kaldt op foran alle andre. Morfar læste hilsenen og overrakte med tydelig stolthed og glæde den nye bibel til det forventningsfulde barnebarn. De to glædede sig, vi andre glædede os, og jeg mindedes, da jeg selv godt 40 år tidligere havde fået min egen første bibel.

Senere havde jeg fornøjelsen af at undervise Dagmar og andre på hendes alder. Hun bladrede flittigt i sin nye bibel og fulgte opmærksomt med.

Tina Bak, børne- og ungdomsmedarbejder i Midtjylland samt national børnekonsulent